voetbalzone

Mazraoui wint race tegen de klok en start gewoon tegen België

Tom Rofekamp27 nov 2022, 11:53
Laatst bijgewerkt: 27 nov 2022, 11:53
Advertentie

De opstellingen van België en Marokko zijn bekend. Noussair Mazraoui is op tijd hersteld van de heupblessure die hij woensdag opliep, en staat dus 'gewoon' in de basis bij de Leeuwen van de Atlas. Ook Hakim Ziyech en Sofyan Amrabat starten. Het drietal voormalig Eredivisie-klanten ziet bij de Belgen wederom Michy Batshuayi in de basis: normaliter eerste keus Romelu Lukaku kampt nog altijd met een hamstringblessure. Het duel in het Al Thumamastadion wordt om 14.00 uur afgetrapt.

Marokko baarde woensdag opzien door vice-wereldkampioen Kroatië zonder al te veel problemen van het scoren te houden. Zelf kwamen de Noord-Afrikanen echter ook niet tot een doelpunt: het bleef 0-0. Minstens zo'n grote smet op het duel was het uitvallen van Mazraoui, die even na rust verkeerd terechtkwam bij een kopkans. Bondscoach Walid Regragui vertelde zaterdag al dat het meespelen van de voormalig Ajacied een race tegen de klok zou gaan worden, en deze heeft hij dus gewonnen.

Mazraoui begint net als woensdag als linksback. De vleugelverdediger van Bayern München zal in de defensie vergezeld worden door Achraf Hakimi, Nayef Aguerd en Romain Saïss. Ook Hakimi was nog een twijfelgeval vanwege een beenblessure, maar kan net als Mazraoui gewoon starten. Het Marokkaanse middenveld bestaat uit Azzedine Ounahi, Selim Amallah en Sofyan Amrabat. Laatstgenoemde was een van de uitblinkers tegen Kroatië, en zal ook in het duel met de Belgen een van de sleutelspelers van Regragui zijn. Ziyech is net als woensdag de meest rechter man in een aanval die verder uit Youssef En-Nesyri en Sofiane Boufal bestaat. Ex-AZ'er Zakaria Aboukhlal zal net als tegen de Kroaten moeten hopen op een invalbeurt.

De tegenstander
Opponent België opende het WK met een benauwde 1-0 overwinning op Canada. Een ingeving van Batshuayi bleek net genoeg voor de zuiderburen. Toch zal het spel van de Belgen bondscoach Martínez allesbehalve gelukkig hebben geprezen. Menig speler moest het na afloop ontgelden bij de analytici, en van sterspeler Kevin de Bruyne werd er zelfs gezegd 'hem nog nooit zo slecht te hebben gezien'. Schamel lichtpuntje was het optreden van Batshuayi. Die zal ook zondag weer aan de aftrap verschijnen, daar normaliter eerste keus Lukaku nog altijd geblesseerd is.

België gaat echter nog wel 'gewoon' aan kop in Groep F. Martínez en co zullen niet hopen op een herhaling van de laatste ontmoeting met de Marokkanen (in maart 2008): toen werd het 1-4 voor laatstgenoemde. In totaal troffen België en Marokko elkaar driemaal, waarvan de overige twee wedstrijden wel door de zuiderburen gewonnen werden. Overige groepsgenoten Kroatië en Canada treffen elkaar later op de dag.

Opstelling België: Courtois; Meunier, Alderweireld, Vertonghen, Castagne; Witsel, Onana; T. Hazard, De Bruyne, E. Hazard (c); Batshuayi

Opstelling Marokko: Bounou; Hakimi, Aguerd, Saïss (c), Mazraoui; Amrabat; Ounahi, Amallah; Ziyech, En-Nesyri, Boufal

Bezig met laden …