voetbalzone

Mbappé belangrijk na disciplinaire straf: ‘Dat verwachten we ook van hem’

Yanick Vos29 okt 2018, 10:25
Laatst bijgewerkt: 29 okt 2018, 10:25
Advertentie

Kylian Mbappé was zondagavond van grote waarde voor Paris Saint-Germain in de met 0-2 gewonnen wedstrijd tegen Olympique Marseille. De Franse aanvaller kwam samen met Adrien Rabiot te laat voor de wedstrijdbespreking en begon voor straf op de bank. Hij kwam na 62 minuten spelen alsnog binnen de lijnen en scoorde vervolgens met zijn eerste balcontact. In de slotfase stond hij aan de basis van het doelpunt van Julian Draxler. De negentienjarige Mbappé voelt dat hij steeds belangrijker wordt voor PSG en vindt zichzelf een leider van de ploeg.

“Waarom Mbappé en Rabiot niet speelden? Het ging om een disciplinaire straf. Dat moesten we doen”, aldus trainer Thomas Tuchel na afloop tegenover diverse Franse media. “Het collectief is altijd belangrijker dan het individu, altijd. Mbappé gaf het beste antwoord toen hij mocht invallen. Dat verwachten we ook van hem.” De trainer had de Frans international liever niet op de bank gezet. “Ik kan jullie vertellen dat ik het niet leuk vond. Ik heb er een hekel aan om zonder hem te spelen, maar soms moet je zo'n beslissing nemen. Voor mij persoonlijk was het dan ook geen goede avond. Maar ik ben blij met iedereen die gespeeld heeft.”

“Het team had deze overwinning nodig”, aldus Mbappé na afloop in gesprek met Canal+. “Een groot team moet kunnen terugvallen op zijn leiders, die het verschil maken op belangrijke momenten. Ik denk dat ik die rol goed aankan en dat vandaag heb laten zien. We moeten op deze manier doorgaan. Marseille heeft laten zien over een goed team te beschikken, dat goed kan voetballen. Ze brachten ons soms in de problemen, dus complimenten aan hen. Maar wij hebben laten zien dat we goed met onze kansen omgaan en gaan hier weg met drie punten.” Na elf wedstrijden gaat PSG met 33 punten zonder puntverlies aan kop. OSC Lille staat tweede met een achterstand van acht punten.

Bezig met laden …