Mbokani valt in en geeft pover duel op Sclessin toch nog kleur

Daniel Cabot Kerkdijk27 mrt 2010, 21:31
Laatst bijgewerkt: 27 mrt 2010, 21:31

De play-offs in België werden in het leven geroepen om de kwaliteit van het voetbal te verbeteren, maar daar was in Luik niets tot weinig van te merken. Standard Luik en Charleroi leken zaterdagavond lange tijd op een doelpuntloze remise af te stevenen, maar in de slotfase bezorgde Dieumerci Mbokani de regerend landskampioen een goede start aan Play-Offs 2: 2-0.

Op Sclessin werd een zeer povere eerste helft afgewerkt. Negen hoekschoppen mochten de Luikenaars liefst nemen, maar zonder ook maar enig resultaat. Doelman Cyprien Baguette moest alleen redding brengen op een kopbal van Igor De Camargo en zag hoe een inzet van Sébastien Pocognoli geen gevaar opleverde. Het eerste bedrijf stond vooral in het teken van veel balverlies en weinig kansen.

Het 'B-elftal' van Standard kon haar wil niet opleggen aan de buren uit Charleroi en leek met haar gedachten reeds bij het Europa League-duel met Hamburger SV. Mbokani viel acht minuten voor tijd in en zorgde voor het klasseverschil. Eerst rondde de aanvaller af nadat een vrije trap van Mehdi Carcela was blijven hangen en daarna vond hij opnieuw het net, wederom uit een vrije trap van Carcela.