voetbalzone

McCarthy recordboeken in na transfer naar Wigan

21 jul 2009, 11:37
Laatst bijgewerkt: 21 jul 2009, 11:37
Advertentie
Wolverhampton Wanderers leek lange tijd zeker van de handtekening van James McCarthy, maar de promovendus heeft de strijd om het veelbelovende talent uiteindelijk toch verloren. Hamilton Acidemical maakt op haar website bekend dat zij McCarthy voor ruim één miljoen euro heeft verkocht aan Wigan Athletic. Daarmee is de jonge middenvelder de duurste speler uit de geschiedenis van de bescheiden club.

Het oude clubrecord stond op naam van Paul Hartley, die in 1996 voor ongeveer 400.000 euro de overstap naar Millwall maakte. McCarthy levert Hamilton liefst drie keer zoveel op en stijgt daarmee met stip naar de eerste plaats in de recordboeken. De achttienjarige middenvelder heeft er ondanks zijn jonge leeftijd al drie seizoenen opzitten bij Hamilton en speelde in totaal 95 competitieduels voor de Schotse club.

De jonge Ier is momenteel bij Wigan om de laatste formaliteiten af te ronden. Wanneer dit is gebeurd, zal hij zijn handtekening zetten onder een vierjarig contract. “Ik heb een geweldige tijd gehad bij de Accies”, vertelde McCarthy op de website van Hamilton. “De club heeft me altijd geweldig behandeld en ik heb hier goede vrienden gemaakt. Nu is het tijd voor een volgende stap.”
Bezig met laden …