voetbalzone

McClaren baalt: ‘Teleurstelling voor iedereen, als je ziet wat hij toevoegde’

Peter Nusselder30 aug 2012, 09:29
Laatst bijgewerkt: 30 aug 2012, 09:29
Advertentie

Waar het centrum van de defensie van FC Twente de afgelopen jaren vrijwel zonder uitzondering bestond uit Peter Wisgerhof en Douglas, kreeg aanwinst Andreas Bjelland in de eerste wedstrijden van het seizoen het vertrouwen van trainer Steve McClaren. De Engelse oefenmeester baalt er dan ook stevig van dat hij de van FC Nordsjaelland overgenomen verdediger voorlopig zal moeten missen.

/

De Deens international liep afgelopen weekend, tijdens het duel met NEC, een stressfractuur in zijn middenvoetsbeentje op. De blessure houdt de 24-jarige Bjelland waarschijnlijk vier tot vijf maanden aan de kant en McClaren rekent er niet op dat hij de verdediger voor de winterstop nog zal kunnen inzetten. “Dit is een teleurstelling voor iedereen, als je ziet wat hij toevoegde aan het team”, vertelt de coach aan De Telegraaf.

McClaren was bijzonder tevreden over de indruk die de Deen in zijn eerste weken in Enschede heeft achtergelaten en denkt dat Bjelland nadat hij hersteld is weer van belang zal kunnen zijn voor de Tukkers. “De afgelopen tijd is Andreas gegroeid in zijn rol. Het is goed om dit in het achterhoofd te houden voor de toekomst.” De zesvoudig international van Denemarken had in het verleden al eerder last van zijn voet.

Bezig met laden …