voetbalzone

McClaren: ‘Dat doe je gewoon niet, kijk naar Diego Costa van Chelsea’

Peter Nusselder17 aug 2015, 11:15
Laatst bijgewerkt: 17 aug 2015, 11:15
Advertentie

Newcastle United ontsnapte vorig seizoen aan degradatie uit de Premier League en onder leiding van trainer Steve McClaren is er tijdens de huidige jaargang ook weer geen competitiestart om over naar huis te schrijven, met één punt uit twee duels. Bovendien hadden the Magpies regelmatig moeite met de discipline binnen de lijnen en dat probleem lijkt nog niet te zijn verholpen.

voetbalzone

Rechtsback Daryl Janmaat werd zaterdag op bezoek bij Swansea City, waar Newcastle met 2-0 verloor, al voor rust van het veld gestuurd met zijn tweede gele kaart. In de tweede helft maakte Aleksandar Mitrovic als invaller zijn opwachting in het team van McClaren en net als een week eerder had hij slechts een paar minuten nodig om op de bon geslingerd te worden.

De voormalig FC Twente-coach is echter niet van plan om het onstuimige gedrag van de van Anderlecht overgenomen aanvaller te veranderen. “Ik heb in mijn carrière veel van zulke spelers meegemaakt en die agressie, die emotie haal je niet weg”, vertelt McClaren in de Engelse media. “Dat doe je gewoon niet. Kijk bijvoorbeeld naar Diego Costa van Chelsea; als je zulke spelers afremt, haal je vijftig procent van hun spel weg.”

Bezig met laden …