voetbalzone

McClaren haalt routinier Boateng terug naar Engelse velden

Bart Kruyt20 jul 2011, 12:20
Laatst bijgewerkt: 20 jul 2011, 12:20
Advertentie

George Boateng kan maar geen genoeg van het voetballen krijgen. De 35-jarige Nederlander is na zijn avontuur in Griekenland van vorig seizoen een illusie armer, maar een ervaring rijker, en heeft besloten om terug te keren naar Engeland. Nottingham Forest bleek uiteindelijk het slagvaardigst, aangezien de club uit de Championship Boateng voor één seizoen heeft vastgelegd.

/

Nottingham heeft het nieuws nog niet via de officiële kanalen bekend gemaakt, maar volgens diverse Engelse media heeft de club Ipswich Town afgetroefd in de race om de ex-international. De laatstgenoemde vereniging was namelijk eveneens in gesprek met Boateng. Vorig seizoen speelde de middenvelder in het shirt van het Griekse Skoda Xhanthi, maar een succes bleek dat niet. Bij Nottingham gaat Boateng weer samenwerken met Steve McClaren, die hij nog kent van zijn periode bij Middlesbrough.

De in Ghana geboren Boateng heeft inmiddels een behoorlijke lijst van clubs achter zijn naam staan. De routinier verruilde Feyenoord in 1998 voor Coventry City, waarna hij in de jaren die volgden ook nog bij Aston Villa, Middlesbrough en Hull City onder contract stond. Ook heeft Boateng in de periode tussen 2001 en 2004 vier keer het shirt van het Nederlands elftal mogen dragen.

Bezig met laden …