voetbalzone

McClaren kijkt verbitterd terug: ‘Het was vooral een mentaliteitsprobleem’

Thijs Post12 jun 2016, 15:28
Laatst bijgewerkt: 12 jun 2016, 15:28
Advertentie

Steve McClaren maakte een hopeloze indruk als manager van Newcastle United en in een poging het tijd te keren werd de oefenmeester ontslagen door de clubleiding. Ook Rafael Benítez kreeg het niet aan de praat, waardoor the Magpies komend seizoen actief zijn in de Championship. McClaren is er kapot van.

/

“Mijn tijd in Newcastle was zeer frustrerend, zeker de manier waarop het eindigde. Ik had weet van de situatie toen ik erin stapte, maar ik heb te weinig op mijn strepen gestaan”, laat de coach weten aan de BBC. “Je moet de leiding nemen, maar ik deed dat niet. Ik zei niet: ‘We hebben dit nodig, we hebben dat nodig’.”

“Newcastle United is gedegradeerd omdat we te veel tegendoelpunten kregen, omdat we geen centrumverdedigers hebben aangetrokken en omdat we geen spitsen hebben aangetrokken. Daarnaast hadden we veel blessures. Het belangrijkste was echter de mentaliteit. De mentaliteit was dat we goed speelden tegen de grote clubs, maar de wedstrijden die we moesten winnen, tegen de kleinere clubs, wonnen we niet.”

Bezig met laden …