voetbalzone

McClaren komt met verrassende opvolger Coutinho: ‘Je kunt veel kopen’

Dominic Mostert02 jan 2018, 13:28
Laatst bijgewerkt: 02 jan 2018, 13:28
Advertentie

Als Philippe Coutinho deze maand vertrekt bij Liverpool, doen the Reds er goed aan om navraag te doen naar Alexis Sánchez. Dat is althans de mening van Steve McClaren, die de Chileense ster van Arsenal haalbaar acht voor Liverpool. Vooralsnog wordt Sánchez voornamelijk in verband gebracht met Manchester City en dus zou een transfer naar Anfield verrassend zijn.

De momenteel clubloze McClaren verwacht een 'lastige' zoektocht voor Liverpool naar een eventuele opvolger van Coutinho. "Ik zou kijken naar Sánchez van Arsenal, want daar lijkt wel iets mee te kunnen gebeuren", voorspelt de voormalig bondscoach van Engeland. Naar verluidt vraagt Liverpool 180 miljoen euro voor Coutinho, een 'enorm bedrag'. "Daar kun je veel voor kopen."

"Ik denk wel dat Sánchez naar Liverpool zou kunnen gaan. Hij is een ambitieuze speler en het type dat Coutinho zou kunnen vervangen", vervolgt McClaren bij Sky Sports. "Maar als je Mohamed Salah, Sadio Mané, Roberto Firmino en Adam Lallana hebt, kun je je afvragen of je wel een vervanger nodig hebt. Toch zal Jürgen Klopp geen afscheid willen nemen van Coutinho."

Eerder op de dinsdag meldde SPORT dat Coutinho uit angst voor blessureleed voorlopig niet meer voor Liverpool wil spelen. De Braziliaan lijkt rekening te houden met een transfer en wil geen risico's nemen. Woensdag zouden Liverpool en Barcelona met elkaar om de tafel gaan om verder te onderhandelen. De 25-jarige Coutinho ligt nog tot medio 2022 vast bij de club van Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk.

Bezig met laden …