voetbalzone

McClaren rouleert er stevig op los met 33 spelers FC Twente

Erik van Dam04 okt 2012, 13:27
Laatst bijgewerkt: 04 okt 2012, 13:27
Advertentie

Steve McClaren rouleert er dit seizoen hevig op los. De trainer gebruikte bij FC Twente dit seizoen voor de competitie, de Europa League en de KNVB Beker al drie elftallen aan spelers: 33 dus. Vleugelaanvaller Dusan Tadic speelde tot dusver 1301 minuten en voert daarmee het door NUsport bijgehouden klassement aan bij de Tukkers.

/

De ervaren spelers Wout Brama en Peter Wisgerhof vertellen in het sporttijdschrift dat de huidige selectie in kwaliteit opzicht beter is dan ooit. Tadic is in die selectie de grote smaakmaker: de Serviër leverde dit seizoen al vijf doelpunten en tien assists. Hij speelde dit seizoen nog het meest van alle Tukkers. “Goed zo, mooi! Hopelijk blijft dat zo. Ik vind het maar niks als ik een wedstrijd rust krijg. Rusten doe ik wel als ik dood ben”, zegt hij.

Willem Janssen kwam dit seizoen in de meeste duels in actie voor FC Twente: zestien stuks. Op het podium van de spelers met de meeste minuten staan naast Tadic ook Robbert Schilder en Brama. “Dat zoveel spelers officiële minuten hebben gemaakt, komt door de vroege start in de Europa League”, nuanceert de laatstgenoemde middenvelder. “We speelden onze eerste wedstrijden daarin vier dagen na de EK-finale, normaal gesproken een voorbereidingsperiode waarin jeugdspelers minuten maken. Nu deden ze dat in officiële duels.”

Bezig met laden …