voetbalzone

McClaren uit ongenoegen: 'Straks pakken ze ons de goal ook nog af'

Daniel Cabot Kerkdijk14 mrt 2012, 18:10
Laatst bijgewerkt: 14 mrt 2012, 18:10
Advertentie

Steve McClaren vindt het 'ongelooflijk' dat Joel Matip donderdagavond mag meespelen in de Europa League-duel tussen FC Twente en Schalke 04. De verdediger van de Bundesliga-club werd in eerste instantie voor een duel geschorst na zijn rode kaart in de eerste wedstrijd, maar Schalke ging tot twee keer toe in beroep. Matip kreeg een rode kaart voor een vermeende charge op Luuk de Jong, maar de aanvaller struikelde simpelweg over zijn eigen benen.

/

Het tweede beroep dient pas vrijdag, een dag na de return in Gelsenkirchen. "Dit heb ik nog nooit meegemaakt'', vertelt McClaren met verbazing aan TC Tubantia. "Straks pakken ze ons de goal ook nog af. Dit is heel merkwaardig.'' McClaren koestert de 1-0 voorsprong uit de eerste wedstrijd, maar hij weet ook dat dat geen enkele garanties biedt. "Twee jaar geleden begonnen we in Bremen ook met een 1-0 zege aan de return. Toen was het na twintig minuten 3-0 voor Werder Bremen."

"Dat moeten we nu zien te voorkomen. Het is belangrijk dat we de openingsfase goed doorkomen en als we een tweede goal weten te maken, dan ziet het er goed uit ja.'' McClaren draaide er niet omheen dat de competitie voor hem belangrijker is dan de Europa League. "Als trainer kijk je altijd naar het grote geheel. Natuurlijk willen we hier verder komen, maar we letten ook op zondag. Dat is het eeuwige dilemma van een coach.''

Bezig met laden …