voetbalzone

McClaren verlaat Londen voor nieuwe kans als hoofdtrainer

Gijs Freriks30 sep 2013, 18:48
Laatst bijgewerkt: 30 sep 2013, 18:48
Advertentie
/

Steve McClaren is aangesteld als de nieuwe trainer van Derby County. De Engelsman is de opvolger van Nigel Clough, die zaterdag na de 1-0 nederlaag tegen Nottingham Forest werd ontslagen. De 52-jarige McClaren verlaat Queens Park Rangers, waar hij de rechterhand was van Harry Redknapp. QPR is de koploper van de Championship, terwijl Derby op de vijftiende plaats staat.

The Rams wonnen dit seizoen nog maar drie keer en in het eigen Pride Park Stadium werd zelfs geen enkele keer gewonnen. Bovendien werd Derby in de derde ronde van de Capital One Cup uitgeschakeld door Leicester City. De tweevoudig landskampioen van Engeland speelde in het seizoen 2007/08 voor het laatst op het hoogste niveau. Derby eindigde toen als laatste en finishte in de seizoenen in de Championship hierna op de tiende, twaalfde, negentiende, veertiende en de achttiende plaats.

McClaren was bij FC Twente voor het laatst als hoofdtrainer actief. Hij stapte in februari 2013 echter op bij de Tukkers, terwijl hij in zijn eerste periode in Enschede de club nog aan de landstitel had geholpen. McClaren, die eerder onder meer VfL Wolfsburg trainde, was tussen mei 2006 en november 2007 de bondscoach van Engeland. Hij slaagde er niet in om zich met the Three Lions te kwalificeren voor het EK in 2008.

Bezig met laden …