McDonald bezorgt Celtic klinische zege op Aberdeen

02 mei 2009, 16:06
Laatst bijgewerkt: 02 mei 2009, 16:06
Celtic is de na de schifting tussen de kampioens- en degradatiepoule goed begonnen aan de laatste fase van de Schotse competitie. De lijstaanvoerder en titelverdediger zegevierde op Pittodrie over Aberdeen: 1-3. De ploeg van Gordon Strachan heeft vier punten voorsprong op Glasgow Rangers, dat zondag speelt tegen Heart of Midlothian.

Scott McDonald had een belangrijk aandeel in de overwinning. De bezoekers werden na een kopbal van Christoph Maguire op achterstand gezet, maar kwamen goed terug. Op slag van rust kwamen The Bhoys langszij. Aberdeen-verdediger Andrew Considine kon niet voorkomen dat een kopbal van Gary Caldwell het doel inging.

In het laatste kwartier trok Celtic de wedstrijd naar zich toe. McDonald ontving een pass van Andreas Hinkel en schoot de bal achter doelman Jamie Langfield. Daarna liet hij ook zijn negentiende doelpunt aantekenen door in blessuretijd een voorzet van Shunsuke Nakamura te verzilveren. Volgende week staat de Old Firm op het programma.