voetbalzone

McDonald: 'Craven besloot te liegen over de strafschop, niet ik'

Erik van Dam01 nov 2010, 13:39
Laatst bijgewerkt: 01 nov 2010, 13:39
Advertentie

De penalty-affaire rondom Dougie McDonald en Steven Craven is nog niet ten einde. McDonald, onlangs scheidsrechter bij het duel tussen Dundee United en Celtic, erkent dat er na afloop gelogen is tegen Celtic-trainer Neil Lennon over een gegeven strafschop. Hij stelt echter dat zijn assistent Craven, die na het duel zijn taken neerlegde, de bedenker was van de leugen.

In de wedstrijd tussen Dundee United en Celtic, op 17 oktober, werd Celtic-aanvaller Gary Hooper neergelegd in het strafschopgebied. Scheidsrechter McDonald besloot een penalty te geven aan The Bhoys, maar pleegde toch eerst even overleg met zijn assistent Craven. Hij wist namelijk niet zeker of hij het goed had gezien en hoopte daarom dat Craven zijn beslissing zou bevestigen, zo geeft hij nu aan tegen BBC Sport. Vervolgens gaf hij Celtic geen penalty, wat tot woede en onbegrip leidde bij trainer Lennon.

Dat is echter niet het verhaal dat hij in de wedstrijd meldde aan de wedstrijdofficial. Daarin zei hij namelijk dat hij niet zelf naar Craven was toegegaan, maar dat zijn assistent hem naar zich toe had geroepen. Hij legt nu uit waarom hij loog. “Steven vroeg me in de wedstrijd; wat gaan we de wedstrijdofficial vertellen? Daarop zei ik “Stevie, het maakt mij niets uit. Zeg gewoon dat je mij riep via het 'oortje' en dat ik uiteindelijk de beslissing nam.”

"Stevie maakte zich druk over wat we moesten zeggen, ik niet. Het maakte mij niets uit. Ik nam de beslissing uiteindelijk ook niet om te liegen, dat deed Craven. Maar de scheidsrechtersbaas was wel boos, toen ik hem vertelde dat we gelogen hadden tegen de wedstrijdofficial en Lennon. In dat opzicht heb ik er dus ook wel spijt van. Maar ik dien niet mijn ontslag in. Daarvoor vind ik het te klein.”

Bezig met laden …