voetbalzone

McDonald helpt Celtic aan voorsprong op Rangers

04 mrt 2009, 22:26
Laatst bijgewerkt: 04 mrt 2009, 22:26
Advertentie
Celtic gaat weer alleen aan kop in de Schotse Premier League. De ploeg van Gordon Strachan zegevierde dankzij twee doelpunten van Scott McDonald bij Kilmarnock. Omdat achtervolger en aartsrivaal Glasgow Rangers verrassend onderuit ging tegen Inverness, bedraagt het verschil met nog tien speeldagen te gaan drie punten.

Kilmarnock - Celtic 1-2
Na een klein uur spelen opende McDonald de score. De Australiër kreeg alle tijd en ruimte in het strafschopgebied en gaf doelman Alan Combe geen kans. Nog voor rust was het eerste schot op doel van de thuisploeg gelijk raak. Artur Boruc was kansloos op de inzet van Danny Invincibile tien minuten voor de theepauze.

De wedstrijd kon in het tweede bedrijf alle kanten op, maar in de slotfase toonde McDonald wederom zijn klasse. Hij was sneller dan tegenstander David Lilley en liet doelman Combe andermaal kansloos. Bij de landskampioen van Schotland kwamen Jan Vennegoor of Hesselink (schorsing) en Glenn Loovens (bank) niet in actie.

Glasgow Rangers - Inverness 0-1
De manschappen van Walter Smith liepen tegen een gevoelige thuisnederlaag op. In blessuretijd zag David Weir na een veroorzaakte strafschop de rode kaart en was Ian Black vanaf elf meter verantwoordelijk voor de nederlaag van The Gers. De thuisploeg had volop kansen gekregen om de wedstrijd in haar voordeel te beslissen.

Overige uitslagen:

Hamilton - Hibernian 0-1
Hearts - Motherwell 2-1
Bezig met laden …