voetbalzone

McLeish hekelt arbitrale beslissing

18 nov 2007, 09:08
Laatst bijgewerkt: 18 nov 2007, 09:08
Advertentie
Teleurgesteld en tergelijkertijd ook woedend. De Schotse bondscoach Alex McLeish zag hoe zijn manschappen in de slotfase van het duel tegen Italië nalieten om de definitieve nekslag toe te dienen en vervolgens in blessuretijd uitgeschakeld werden. De winnende treffer van La Squadra Azzurra was tegen het zere been van de keuzeheer.

De vrije trap van Andrea Pirlo, waaruit Cristian Panucci de winnende treffer binnenkopte, was namelijk uiterst discutabel. De Italiaan Giorgio Chiellini leek een overtreding te maken op Alan Hutton, maar scheidsrechter Manuel Mejuto González floot in het voordeel van Italië. Door de daaropvolgende treffer van Panucci plaatsten Italië en ook Frankrijk zich voor het EK.

“We verdienden het absoluut niet om te verliezen”, vertelde McLeish na afloop op de persconferentie. “Ik ben zéér teleurgesteld over de totstandkoming van het tweede doelpunt. Ik kan niet begrijpen waarom hij de vrije trap aan Italië toekende. Ik heb het op televisie gezien en heb er geen verklaring voor.”

De Schotten waren in de slotfase nog dicht bij de winnende treffer, maar James McFadden schoot voor een leeg doel onbeholpen naast. “We hadden Italië op de knieën en na de kans van McFadden ging mijn hele leven aan mij voorbij. Ik dacht echt dat we ons zouden plaatsen. We missen het EK op een haar. Italië heeft een heel goed team, maar had vandaag heel veel geluk.”

Donadoni
Collega Roberto Donadoni legde op de persconferentie vooral de nadruk op de vooruitgang van zijn team sinds het winnen van het WK vorig jaar. “Dit elftal hoeft voor niemand bang te zijn. Tegen geen enkel elftal. We speelden een goede wedstrijd tegen Schotland. Met de wedstrijd worden we sterker en zowel individueel als collectief hebben we vooruitgang geboekt.”

“Ik ga dit elftal niet met andere elftallen vergelijken. Italië won in 1982 het WK, maar wist zich twee jaar later nier plaatsen voor het EK. Dat betekent niet dat wij nu beter zijn dan die generatie. We hebben meer punten gepakt dan Schotland en verdienen dus om door te gaan.”
Bezig met laden …