voetbalzone

McTominay spuwt na ‘schande’: ‘Ze rollen als huilende baby’s over het veld'

Lars Capiau16 nov 2023, 22:48
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:54
Advertentie

Scott McTominay heeft na afloop van het duel van Schotland met Georgië (2-2) hard uitgehaald naar de Georgische spelers. De middenvelder, trefzeker namens de uitploeg, noemt het gedrag van de Georgiërs een 'schande' en komt voor de camera's van Viaplay met een oproep aan de wereldvoetbalbond.

"Hier moeten ze iets aan doen", komt een kwade McTominay met een boodschap aan de FIFA. Hij verwijst naar het toneelspelen van de tegenstanders. "Spelers die doen alsof ze geblesseerd zijn en dat soort dingen."

"Uiteraard hebben ze een paar hele goede voetballers, maar het was een schande hoe ze zich vandaag gedroegen op het veld", foeterde de Manchester United-middenvelder.

"Hoe ze de scheidsrechter uitdagen en bespelen, en ons als spelers ook... Dat kan echt niet. Het heeft helemaal niets met voetbal te maken."

Een illustratief voorbeeld waar McTominay vermoedelijk naar verwijst is een duel dat de Schot had met Levante-middenvelder Giorgi Kochorashvili. Na het duel stortte de Georgiër met de handen voor het gezicht ter aarde, hoewel hij nauwelijks werd aangeraakt.

"Het was lastig voor ons, maar de hele wedstrijd alleen maar over het veld rollen en de hele avond als baby's lopen huilen kan echt niet", windt McTominay zich op.

"Wij waren alleen maar bezig met het winnen van de wedstrijd, terwijl zij alleen maar aan het provoceren waren en zich constant richtten op het beïnvloeden van de scheidsrechter."

Bezig met laden …