ME moet ingrijpen bij verloren oefenwedstrijd van FC Utrecht

Bart Kruyt24 jul 2015, 16:52
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2015, 16:52

De burgemeester van Nieuwegein verbood eerder deze week de oefenwedstrijd tussen FC Utrecht en het Engelse Derby County, uit angst voor supportersrellen. Het duel werd daarom gespeeld op Zoudenbalch, het trainingscomplex van Utrecht, maar daar ging het alsnog mis. De Telegraaf schrijft dat de ME moest ingrijpen, toen er een massale knokpartij ontstond.

Na een halfuur spelen sloeg de vlam naast het veld in de pan en kwamen de politie en de ME opdagen. Er zouden tenminste 15 fans zijn gearresteerd. In de pauze van het oefenduel keerde de rust terug; het stond op dat moment 1-1, door doelpunten van Nacer Barazite namens Utrecht en Ryan Shotton namens Derby County.

Shotton was trefzeker met een kopbal uit een hoekschop en dat gold kort na rust ook voor zijn ploeggenoot Johnny Russell, die Derby County dus op voorsprong zette. Will Hughes maakte er met een geweldige uithaal 1-3 van, voordat Barazite de spanning met een benutte strafschop terug in de wedstrijd bracht. Verder kwam Utrecht echter niet, waardoor het dus onderuit ging.