voetbalzone

Mea culpa Daniel Alves: ‘Ik bied mijn excuses aan voor gisteren’

Daniel Cabot Kerkdijk25 feb 2015, 20:45
Laatst bijgewerkt: 25 feb 2015, 20:45
Advertentie

Daniel Alves neemt nimmer een blad voor de mond. In gesprek met de media of via social media: de verdediger van Barcelona en het nationale elftal van Brazilië zegt altijd waar het op staat. Dinsdagavond was er wederom veel kritiek op de Braziliaan. Alves werd in het Champions League-duel met Manchester City (1-2 winst) voortijdig naar de kant gehaald en daar was hij het niet mee eens: bij het opzoeken van zijn plaats schopte hij tegen een fles water.

Alves had een gele kaart op zak en Manchester City speelde door de uitsluiting van Gaël Clichy met tien man. Luis Enrique wilde geen risico’s nemen, maar Alves zag dat anders. “Ik zal niet toestaan dat men op basis van dit incident, of welk toekomstig incident dan ook, mijn verblijf bij deze club door het slijk haalt”, laat Alves woensdag via Instagram weten. “Ik ben altijd verantwoordelijk voor mijn houding of daden, of deze nou goed of minder goed zijn. Ik beoefen dit beroep als iemand die doet waarvan hij houdt en zijn beroep verdedigt op de manier hoe hij dit voelt. Als ik mij vergis zoals gisteren, bied ik mijn excuses aan. Zeker aan de mensen die ik wellicht pijn heb gedaan of, in dit geval, nat heb gemaakt.”

“Ik weet hoelang mijn relatie met deze club zal duren”, vervolgt Alves, die een aflopend contract met Barcelona heeft. “Maar zolang ik van deze club deel uitmaak, zullen mijn mensen zeer trots zijn op mijn toewijding, op mijn inzet en op mijn zienswijze over hoe dromen uiteindelijk ook werkelijkheid kunnen worden. Leve het dansen, de ruzies, de juiste keuzes, de fluitconcerten, het applaus, de fouten en de liefde. Hoe zou dit beroep er anders uitzien? Iedereen mag zijn eigen conclusies trekken. Ondertussen blijf ik gelukkig dat ik deel uitmaak van de voetballerij en ook omdat het leven prachtig en mooi is, net als ik jejeje.”

Bezig met laden …