voetbalzone

Mea culpa in Eindhoven: 'Ik heb Jetro Willems in de steek gelaten'

Daniel Cabot Kerkdijk10 mrt 2012, 10:30
Laatst bijgewerkt: 10 mrt 2012, 10:30
Advertentie
/

Fred Rutten kan zondag in de uitwedstrijd tegen NAC Breda niet meer om Erik Pieters heen. De linksback van PSV kwam in het Europa League-duel met Valencia (4-2) na ruim een half uur spelen in het veld voor Jetro Willems, die compleet werd overlopen. Rutten lijkt de jongeling onnodig te hebben beschadigd.

Het feit dat Willems continu werd overlopen was echter niet alleen de schuld van de jeugdige linksback, maar ook van Dries Mertens. Directe tegenstander Antonio Barragan kreeg van de Belgisch international alle vrijheid om mee op te komen."Ik heb Jetro Willems in de steek gelaten", geeft hij toe in De Telegraaf.

"Ik had meer met mijn man mee moeten lopen, maar dat was moeilijk", blikt Mertens terug op de wedstrijd. "Het stond niet goed bij ons, wat vooral door een gebrek aan communicatie kwam. De wisselwerking tussen mij en Jetro had veel beter gemoeten." Rutten schoof na afloop de schuld vooral in de schoenen van Willems en 'vergat' daarbij te benoemen dat Mertens de afspraken niet nakwam.

Bezig met laden …