voetbalzone

Mea culpa van Ajax-schlemiel: ‘Een leermoment, het mag niet gebeuren’

Daniel Cabot Kerkdijk12 jan 2014, 06:40
Laatst bijgewerkt: 12 jan 2014, 06:40
Advertentie

Ajax gaf zowel tegen Galatasaray (1-2) als tegen Trabzonspor (1-1) de openingstreffer weg. Joël Veltman ging zaterdag in de fout tegen Trabzonspor en een dag eerder leidde miscommunicatie tussen Jasper Cillessen en de verdediger ook al de 1-0 in. Frank de Boer baalde van de misstappen, zo erkende hij openlijk. “Ik baal van van de twee comedy capers”, zo zei de coach.

Veltman steekt de hand in eigen boezem. “Ik heb nu wel genoeg leermomenten gehad”, verzekert de verdediger via de officiële kanalen van Ajax. Veltman werd zaterdag afgetroefd door Emre Güral, die dankbaar profiteerde en voor de 1-0 zorgde. “Ik wilde het te mooi oplossen. Hij gaat er met de bal vandoor en scoort. Dat is gelukkig eigenlijk.”

“Het wordt gewoon afgestraft en het is weer een leermoment. Het mag niet gebeuren”, erkent Veltman. “Het is anders dan vrijdag, toen ik ook bij de tegentreffer betrokken was. Voor mij is het nu even over qua fouten.” Mike van der Hoorn voorkwam in Antalya dat Ajax voor de tweede keer binnen 24 uur een nederlaag leed. De strafschoppenserie was echter een prooi voor Trabzonspor.

Bezig met laden …