voetbalzone

Mechelen laat Rossini niet alsnog naar China gaan

13 aug 2008, 18:15
Laatst bijgewerkt: 13 aug 2008, 18:15
Advertentie
Vincent Kompany is nog maar net uit China vertrokken of de Belgen kampen alweer met een nieuw Olympisch probleem. Giuseppe Rossini werd door bondscoach Jean-François de Sart uitgenodigd om het restant van de Spelen mee te maken, maar KV Mechelen wil de spits niet laten gaan. “We peinzen er niet over”, zegt voorzitter Johan Timmermans in het Laatste Nieuws.

België plaatste zich woensdagmiddag voor de kwartfinales en De Sart mag een nieuwe speler oproepen na het vertrek van Kompany en Marouane Fellaini. De bondscoach stuurde Rossini, die eerder in de voorselectie zat, een uitnodiging. De Sart hoeft er echter niet op te rekenen dat de spits voor de kwartfinale tegen Italië in Peking zal zijn.

"De bondsvoorzitter heeft ons gebeld, maar ik heb hem gezegd dat wij niet overwegen om Rossini naar Peking te laten gaan”, zegt Timmermans stellig. Pikant detail is dat KV Mechelen op de eerste speeldag niet in actie hoeft te komen en dat Rossini zodoende nog niet nodig is in België. "De club heeft hem heel intens de voorbereiding op het nieuwe seizoen laten meebeleven”, houdt Timmermans het been stijf. “Als hij nog moet vertrekken, dan was dat allemaal voor niets.”
Bezig met laden …