Mechelen roept bekerhouder Anderlecht halt toe

13 jan 2009, 22:10
Laatst bijgewerkt: 13 jan 2009, 22:10
Het Belgische bekertoernooi krijgt dit seizoen sowieso een andere winnaar dan vorig jaar. Bekerhouder Anderlecht verslikte zich dinsdagavond in KV Mechelen, dat zich dankzij een 2-1 zege wist te plaatsen voor de kwartfinales. Anderlecht kan zich gaan richten op de titelstrijd in de competitie.

Joachim Mununga kon gezien worden als de grootste plaaggeest voor Anderlecht. De jonge middenvelder was niet alleen verantwoordelijk voor het beslissende doelpunt; hij bleek ook daarvoor al een echte handenbinder en frustreerde de Anderlecht-defensie met slimme acties. In de eerste helft had Mununga recht op een strafschop, maar de arbiter wilde er niet aan.

Een minuut later leek de scheidsrechter dat foutje goed te willen maken toen hij bij een lichter vergrijp van Matias Suarez wel voor een strafschop floot. Björn Vleminckx ging vol vertrouwen achter de bal staan en maakte geen fout, waardoor de thuisploeg op voorsprong kwam.

Anderlecht wist de achterstand nog voor rust weg te poetsen dankzij een rake kopbal van Nemanja Rnic, maar de vreugde was slechts van korte duur. Direct na de thee bracht Mununga de tweede treffer namens Mechelen op het bord en dit keer verdedigde de laagvlieger de voorsprong wel met verve. Anderlecht kan zich zodoende op de competitie gaan richten; Mechelen maakt nog altijd kans op de trofee.