voetbalzone

Mede-eigenaar Inter Miami maakt exorbitant jaarsalaris van Messi bekend

Noel Korteweg04 jul 2023, 15:30
Laatst bijgewerkt: 04 jul 2023, 15:30
Advertentie

Jorge Mas, die met onder anderen David Beckham eigenaar is van Inter Miami, heeft in gesprek met El Pais bekendgemaakt wat Lionel Messi jaarlijks gaat opstrijken bij de club: tussen de 45 en 55 miljoen euro. Bij Paris Saint-Germain kreeg de Argentijnse superster jaarlijks naar verluidt 30 miljoen euro netto bijgestort.

Naast zijn salaris gaat Messi ook meeverdienen aan de shirtverkoop van Miami en krijgt hij een deel van de winst uit de televisierechten van de MLS, die Apple in handen heeft. Mas vertelt daarnaast dat Messi ook aandelen in de club krijgt als hij met pensioen gaat. De Argentijn had in Saudi-Arabië jaarlijks liefst 500 miljoen euro kunnen verdienen, maar koos dus voor een avontuur in Amerika.

Mas onthult dat Miami al jaren bezig is met Messi. “In 2019 begonnen we na te denken over hoe we hem konden binnenhalen”, zegt de mede-eigenaar. “Ik ben er drie jaar mee bezig geweest, waarvan anderhalf jaar erg intensief. Ik heb veel gesproken met de vader van Messi over de zakelijke kant. David (Beckham, red.) sprak met Messi zelf over de voetbalzaken.”

Het was ‘erg belangrijk om het Amerikaanse voetbal aan Messi te verkopen’, zegt Mas. “Dit is de grootste commerciële markt ter wereld. Messi kan van de MLS een van de twee of drie grootste competities ter wereld maken.” De Argentijn, die met de komst van Sergio Busquets een van zijn boezemvrienden verwelkomde, kan mogelijk op 21 juli in de wedstrijd tegen het Mexicaanse Cruz Azul zijn debuut voor Miami gaan maken. De roze club aan de oostkust van Amerika zou naar verluidt ook bezig zijn met de komst van Jordi Alba, Sergio Ramos en Georginio Wijnaldum.

Bezig met laden …