voetbalzone

Mededeling van Mourinho betekent streep door de rekening van Barcelona

Peter Nusselder06 aug 2013, 11:58
Laatst bijgewerkt: 06 aug 2013, 11:58
Advertentie

Barcelona blijft op zoek naar defensieve versterkingen, maar de Catalanen hoeven daarvoor in ieder geval niet meer aan te kloppen bij Chelsea. Barça werd de afgelopen weken veelvuldig in verband gebracht met David Luiz, maar diens trainer José Mourinho wil de Braziliaan niet kwijt.

/

Omdat vraag en aanbod nog ver uit elkaar lagen leek een transfer van de stopper ook nog niet aanstaande, maar Mourinho heeft nu duidelijk gemaakt dat een vertrek van de 26-jarige Luiz onbespreekbaar is. “We moeten zijn kwaliteiten gebruiken”, laat the Special One weten in de Engelse media. De Chelsea-coach geeft voorts aan dat hij gaat schaven aan de aspecten die bij Luiz nog voor verbetering vatbaar zijn.

“In balbezit straalt hij veel zelfvertrouwen en zelfbewustzijn uit, zeker als hij met de bal aan de voet opkomt. Of hij zichzelf in defensief opzicht nog kan verbeteren? Natuurlijk. Maar het is mijn baan om altijd te proberen om spelers beter te maken.” Barcelona heeft door de mededeling van de Portugese oefenmeester duidelijkheid en kan zich zodoende elders richten op mogelijk nieuwe verdedigers.

Bezig met laden …