voetbalzone

Media eisen het hoofd van Sánchez

18 mrt 2008, 07:45
Laatst bijgewerkt: 18 mrt 2008, 07:45
Advertentie
De positie van Hugo Sánchez in Mexico staat onder druk. Het Midden-Amerikaanse land wist zich maandag onder zijn leiding niet te plaatsen voor de Olympische Spelen van Peking. Mexico won wel met 5-1 van Haïti, maar Canada plaatste zich op basis van doelsaldo voor de halve finales van het kwalificatietoernooi.

De kritiek van de grootste sportkrant van Mexico, Record, aan het adres van de keuzeheer was duidelijk. 'Hugo, wees waardig en stap op. Dit is al erg genoeg.' Sánchez, die ook de A-selectie onder zijn hoede heeft, was teleurgesteld over de prestaties van de Mexicaanse beloften, maar wil wel zijn contract tot en met het WK van 2010 uitdienen.

Een andere sportkrant, Reforma, noemde het collectieve falen ‘een teleurstelling meer onder Sánchez’, terwijl Diario Monitor hem aanraadde ‘zo snel mogelijk te vertrekken’. Bij zijn aanstelling in 2006 beloofde de coach de winst in de Gold Cup, een Olympische medaille en plaatsing voor het WK van 2010. De Gold Cup ging echter vorig jaar naar de Verenigde Staten, dat in de eindstrijd te sterk was voor El Tricolores.

Groepswinnaar Guatemala en Canada treffen in de halve finales Honduras en de Verenigde Staten. De winnaars van komende donderdag plaatsen zich voor het mondiale voetbaltoernooi van komende zomer in Peking.
Bezig met laden …