voetbalzone

Media fileren zeer matig PSV: 'Dick in de problemen'

Daniel Cabot Kerkdijk21 sep 2012, 07:45
Laatst bijgewerkt: 21 sep 2012, 07:45
Advertentie

PSV is dramatisch van start gegaan in de groepsfase van de Europa League. Een blunder van Timothy Derijck vormde donderdag de inleiding van een onthutsende nederlaag bij Dnipro: 2-0. De zwak spelende Eindhovenaren hadden in Oekraïne veel balbezit, maar wisten vrijwel niets te creëren. Zoals al vaker dit seizoen ging het achterin mis. De media zijn niet mals voor het team van Dick Advocaat.

/

De keeperswissel van Advocaat, Boy Waterman in de plaats van Przemyslaw Tyton, maakte volgens De Telegraaf geen enkel verschil. "Gisteravond bleek eens te meer dat er voor een doelman van PSV weinig eer te halen valt met zo’n slechte verdediging en, na de eerste de beste tegenslag, wankel team voor je neus", luidt de conclusie van de scribent. "Met zijn ongelukkige keuze(s) heeft Advocaat het er zichzelf niet gemakkelijker op gemaakt. En dan te bedenken dat een tot op het bot gemotiveerd Feyenoord zondag op bezoek komt in het Philips Stadion. Het seizoen mag nog maar net begonnen zijn, PSV staat nu al onder grote druk."

"Een schokkend verlies voor PSV", twitterde Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad. "Ik kan het niet anders zeggen. Kansloos afgeserveerd. Twee nederlagen op rij kun je bij een topclub niet wegrelativeren. PSV moet zondag winnen en deze crisis van zich afspelen." Willem Vissers van de Volkskrant: "Straks is technisch manager Marcel Brands de enige Nederlander die de verdedigers van PSV goed vindt. Dat is ook een prestatie." NOS-commentator Jeroen Elshoff ging een stapje verder. "De PSV-defensie is de laatste jaren toch vrij constant, als het op beroerd verdedigen aankomt."

/

"Defensief geklungel leidde de nederlaag van het machteloze PSV in", zo schrijft het Algemeen Dagblad. "Zoals al vaker dit seizoen ging het achterin mis. De clubleiding van PSV investeerde afgelopen zomer wederom fors in de aanval, maar ter versterking van de vaak bekritiseerde defensie kwam alleen de transfervrije Mathias Jörgensen. De Deen is, mede vanwege de naweeën van een zware knieblessure, echter nog niet op het niveau dat Advocaat wenst. Hoewel de Oekraïense defensie geen stabiele indruk maakte, slaagden de Eindhovenaren er nauwelijks in gevaar te stichten. Ook het inbrengen van Tim Matavz en Memphis Depay voor de onzichtbare Luciano Narsingh en Dries Mertens kon PSV in de slotfase niet inspireren."

"Dick in de problemen", luidt de ingenieuze kop van Spits. "Het zal Advocaat hebben doen koken van woede, de manier waarop zijn mannen binnen acht minuten twee doelpunten aan Dnipro ’gunden’. De coach mag zelf echter ook in de spiegel kijken, want hij was er duidelijk niet in geslaagd zijn ploeg op te lappen na de smadelijke nederlaag in Utrecht. Ronald Koeman zal met tevredenheid en verbazing hebben gekeken naar de capriolen in de achterhoede van PSV."

Bezig met laden …