voetbalzone

Media loven 'Nederlander': 'Mogelijk hoogste kopbal ooit voor Japan'

Daniel Cabot Kerkdijk12 okt 2011, 13:45
Laatst bijgewerkt: 12 okt 2011, 13:45
Advertentie

Kranten in Japan loofden vandaag Mike Havenaar, de nieuwe spits van het Japanse elftal. Het team van bondscoach Alberto Zaccheroni was dinsdag met 8-0 te sterk voor Tadzjikistan. Twee doelpunten kwamen op naam van Havenaar. "Japan heeft er een ijzersterk wapen bij", kopte dagblad Nikkei.

De zoon van oud-doelman Dido Havenaar maakte tegen Tadzjikistan niet zijn debuut, maar stond wel voor het eerst in de basis. Toen hij het Japanse volkslied hoorde, gingen de rillingen door zijn lijf. "Overal kippenvel', zei Havenaar, die 24 jaar geleden het levenslicht in Japan zag.

"Ik ben er enorm trots op dat ik in het blauwe shirt van mijn land mag spelen en ik hoop dat het zo blijft", zei Mike na zijn interland. Havenaar onderscheidde zich vorig seizoen met twintig doelpunten en mede dankzij zijn scoringsdrift promoveerde de ploeg naar de hoogste divisie, de J-League.

In de elfde minuut torende de 1 meter 94 lange Havenaar hoog boven de defensie van Tadzjikistan uit om hard raak te koppen. "Waarschijnlijk de hoogste kopbal ooit voor Japan", schreef de krant Nikkan Sports vol bewondering.

Bezig met laden …