voetbalzone

Media uit Kameroen zetten bondscoach Le Guen flink onder druk

Daniel Cabot Kerkdijk15 jun 2010, 14:28
Laatst bijgewerkt: 15 jun 2010, 14:28
Advertentie

De positie van bondscoach Paul Le Guen staat na de verrassende 1-0-nederlaag van Kameroen tegen Japan stevig onder druk. De media in Kameroen hebben dinsdag hard uitgehaald naar de coach en zijn schijnbaar te temmen Ontembare leeuwen. Al tijdens de persconferentie kort na de wedstrijd maandag werd het vuur Le Guen door het Kameroense mediatribunaal aan de schenen gelegd.

/

"Waarom speelde je met zo een belabberde tactiek?'' aldus de één. "We betalen je een hoop geld en voorzien je van alle gemakken. Wat is er nog meer nodig het elftal goed te laten spelen?'' vroeg een ander zich af. Vooral de positie van Internazionale-ster Samuel Eto'o op de flank in plaats van in de spits alsmede het buiten de ploeg laten van Alexandre Song waren voor de media onbegrijpelijk.

Le Guen zelf predikte rust. "De spelers hebben niet laten zien wat ze kunnen. Tegen Denemarken zullen we nu moeten. Dat weten we.'' De verwachtingen in Kameroen waren voorafgaand aan het toernooi op het eigen continent hoog gespannen. De kwartfinale moest zeker gehaald kunnen worden, luidde de publieke opinie.

Bezig met laden …