voetbalzone

Medische keuring Noa Lang geslaagd, maar presentatie laat op zich wachten

Wessel Antes08 jul 2023, 11:35
Laatst bijgewerkt: 08 jul 2023, 11:35
Advertentie

Noa Lang is succesvol door zijn medische keuring bij PSV gekomen, zo meldt journalist Rik Elfrink van het Eindhoven Dagblad vrijdagavond. De 24-jarige aanvaller zal dit weekend nog niet worden gepresenteerd, daar het nodige papierwerk nog geregeld moet worden. PSV wacht nog op een aantal medische uitslagen en handtekeningen van mondeling gemaakte afspraken met Club Brugge. Naar verwachting is Lang komende week PSV’er.

Vrijdag werd bekend dat PSV een akkoord heeft bereikt met Club. Lang komt voor een bedrag van 11 à 12 miljoen euro over van de Belgische topclub en gaat in het Philips Stadion tekenen tot medio 2028. Elfrink deelde via Twitter een foto van Lang, verscholen achter zijn capuchon, die met zaakwaarnemer Ali Dursun onderweg was naar zijn medische keuring. Inmiddels is bekend dat de zevenvoudig international van het Nederlands elftal alle fysieke tests heeft doorstaan, waardoor hij komende week zijn handtekening zal zetten onder een contract bij PSV.

Club nam Lang in juli 2021 voor zes miljoen euro over van Ajax, nadat hij eerst een periode werd gehuurd. In 125 wedstrijden voor de Belgische grootmacht was hij goed voor 38 doelpunten en 34 assists. Met Club won de vleugelspeler tweemaal de landstitel en tweemaal de Belgische Supercup. Hoewel Lang is opgegroeid als supporter van Ajax en ook zijn doorbraak als profvoetballer in Amsterdam plaatsvond, gaat hij Brugge inruilen voor PSV. In de Eredivisie speelde de aanvaller verder op huurbasis voor FC Twente. Met Lang hopen de Eindhovenaren zich volgende maand te kwalificeren voor de groepsfase van de Champions League.

Ruud van Nistelrooij
In de podcast Kick-off van De Telegraaf kwam de naderende transfer van Lang vrijdagavond ter sprake. Journalist Marcel van der Kraan denkt dat Ruud van Nistelrooij woedend naar de ontwikkelingen in Eindhoven kijkt. “Die van Nistelrooij wordt toch gek op dit moment? Die heeft gewoon een hele grote kans om het Feyenoord lastig te maken gemist doordat zijn twee beste aanvallers (Cody Gakpo en Noni Madueke, red.) verkocht werden op een cruciaal moment in de competitie. Nu, vijf maanden later, ziet hij voor 25 à 26 miljoen euro aan spelers binnenkomen. Het is natuurlijk een opmerkelijk geschuif met bedragen in zes maanden tijd.”

Bezig met laden …