Medunjanin laat van zich spreken met doelpunt en assist in zege Bosnië

Daniel Cabot Kerkdijk17 nov 2010, 18:48
Laatst bijgewerkt: 17 nov 2010, 18:48

Haris Medunjanin heeft woensdag zijn eerste doelpunt voor Bosnië-Herzegovina gemaakt. De middenvelder, die in het verleden voor AZ en Sparta Rotterdam speelde en tegenwoordig voor Maccabi Tel Aviv uitkomt, had een aandeel in de 2-3 zege van de Bosniërs op Slowakije.

/

Filip Sebo zette Slowakije al vroeg op voorsprong, maar na een klein half uur spelen nivelleerde Medunjanin de score. De Slowaken kregen de bal na een corner niet goed weg en Medunjanin schoot hard raak: 1-1. Miralem Pjanic zette de bezoekers nog geen vijf minuten na rust op voorsprong met een rake kopbal.

Edin Dzeko verzorgde de 1-3. De aanvaller kreeg de bal na een uitstekende pass van Medunjanin in zijn bezit en werkte de bal achter Jan Mucha. Met een uitstekend schot scoorde Peter Grajciar van afstand de aansluitingstreffer, maar het mocht niet baten. Miroslav Karhan miste een goede kans op de gelijkmaker.