Medunjanin schakelt met Maccabi Olympiakos van Rommedahl uit

Bart Kruyt05 aug 2010, 22:46
Laatst bijgewerkt: 05 aug 2010, 22:46

Olympiakos Piraeus kocht deze zomer stevig in, maar kan zich nu al vol gaan richten op de Griekse competitie. De nieuwe werkgever van onder meer Dennis Rommedahl werd donderdagavond uitgeschakeld in de Europa League door Maccabi Tel Aviv, dat in eigen huis met 1-0 won. In Griekenland was het nog 2-1 voor Olympiakos geworden.

Maccabi, met Haris Medunjanin in de gelederen, bekerde zodoende verder op basis van de uitgescoorde doelpunten. Vorige week was de Bosnische spelmaker met een verleden bij AZ en diverse Nederlandse jeugdelftallen nog trefzeker vanaf de strafschopstip, waardoor hij zeker zijn bijdrage had in de uitschakeling van Olympiakos.

Rommedahl en co hoopten de nipte voorsprong in Israël te kunnen verdedigen, maar slaagden daar niet in. Roberto Colautti groeide uit tot de grote man bij Maccabi: vijf minuten voor rust maakte hij het enige doelpunt van de wedstrijd. Olympiakos eindigde nog met tien man omdat Diogo zich in de slotfase niet wist te beheersen en een directe rode kaart pakte.