voetbalzone

Medunjanin wacht op groen licht van de FIFA

Bart Kruyt02 nov 2009, 10:54
Laatst bijgewerkt: 02 nov 2009, 10:54
Advertentie

Haris Medunjanin hoopt spoedig te horen of hij met de nationale ploeg van Bosnie-Herzegovina mag aantreden tegen Portugal. De middenvelder van Real Valladolid werd dit weekend opgeroepen door bondscoach Miroslav Blazevic, maar moet nog wachten op een uitspraak van de FIFA. Die moet de voormalig AZ-speler eerst toestemming geven.

/

Medunjanin speelde immers enkele interlands voor de vertegenwoordigende jeugdelftallen van de KNVB, maar nooit in het grote Oranje. Via de nieuwe FIFA-regelgeving hoopt hij nu alsnog voor zijn vaderland te mogen uitkomen. Bondscoach Blazvic verwacht in ieder geval geen problemen en denkt binnen enkele dagen een positief bericht te krijgen van de wereldvoetbalbond.

Bosnië eindigde in de kwalificatiecyclus op de tweede plaats in Groep 5, achter winnaar Spanje. In de duels met Portugal, op 14 en 18 november aanstaande, wordt duidelijk wie een ticket afdwingt voor het WK 2010 in Zuid-Afrika. Medunjanin dankt zijn oproep aan zijn goede vorm van de laatste tijd: in de afgelopen twee duels maakte hij bijvoorbeeld fraaie doelpunten.

Bezig met laden …