Mee opgekomen keeper helpt Venezuela aan remise in knotsgek duel

Erik van Dam14 jul 2011, 06:45
Laatst bijgewerkt: 14 jul 2011, 06:45

Paraguay en Venezuela hebben zich woensdagavond beiden verzekerd van een plaats in de kwartfinale van de Copa América. De twee landen kwamen de eerste twee groepswedstrijden zonder nederlaag door, maar zetten in de onderlinge ontmoeting pas echt een strijd neer. In blessuretijd wisten de Venezolanen nog twee keer te scoren (3-3); doelman Renny Vega had een waardevolle bijdrage in de uiteindelijke gelijkmaker.

/

Via een doelpunt van Málaga-aanvaller José Salomon Rondón kwam Venezuela al na een paar minuten spelen aan de leiding. Zijn schot van afstand verraste Justo Villar. Alexander González liet vervolgens na de score te verdubbelen na een halfuur; hij trapte onfortuinlijk naast. Paraguay schudde wakker en kwam drie minuten na die kans voor de tegenstander zelf tot scoren. Aureliano Torres joeg een vrije trap via het hoofd van Lucas Barrios op de paal en keeper Vega redde ook nog, maar Antolin Alcaráz wist uiteindelijk wel raad met de mogelijkheid (1-1).

Lange tijd bleef de remise staan; na dik een uur spelen maakte ook Barrios zijn doelpunt en leek de zege in de tas. Het vertrouwen daarin werd alleen maar ruimer toen Cristian Riveros kort voor tijd ook nog 3-1 maakte. Venezuela liet zich echter niet kloppen en kwam in blessuretijd via een van richting veranderd schot van Miku terug tot 3-2. Met de allerlaatste aanval van de wedstrijd werd zelfs nog een gelijke stand bereikt. Keeper Vega verlengde een hoekschop richting Grenddy Perozo en die schoot de gelijkmaker binnen.

Bekijk hier de gelijkmaker in blessuretijd (na ongeveer 2:00 min.):