voetbalzone

‘Meer schrik van België, het Nederlands elftal is relatief voorspelbaar’

Daniel Cabot Kerkdijk14 nov 2013, 08:50
Laatst bijgewerkt: 14 nov 2013, 08:50
Advertentie

Japan weet in de komende dagen waar het staat in aanloop naar het WK van volgend jaar zomer in Brazilië. De Aziaten oefenen tegen Nederland en België, twee landen die volgend jaar eveneens aan het mondiale eindtoernooi deel zullen nemen. Eiji Kawashima, doelman van Standard Luik, ziet het duel met de Rode Duivels als meest lastige van de twee interlands.

Kawashima spreekt over ‘twee grote affiches’. “Van hetzelfde niveau als onze wedstrijden tegen Argentinië en Frankrijk”, vertelt Kawashima aan Sport/Voetbalmagazine. “Die we trouwens alle twee gewonnen hebben.” Toch is Japan bezig aan een mindere reeks. Van Ghana en Guatemala werd gewonnen, maar de interlands tegen Servië, Uruguay en Wit-Rusland gingen verloren.

De doelman van Standard Luik verwacht veel van het land waarin hij zelf al enkele jaren actief is. “Van de Belgen hebben we toch meer schrik omdat de Nederlanders relatief voorspelbaar zijn. We weten dat ze hun aanvallen van achteruit gaan opbouwen en dat ze op hun vleugelspelers rekenen om gevaarlijke voorzetten af te leveren.”

Bezig met laden …