voetbalzone

'Meer spelers van Barça verdienden het om de Ballon d’Or-lijst te halen'

Bart Kruyt22 jan 2016, 11:50
Laatst bijgewerkt: 22 jan 2016, 11:50
Advertentie

Lionel Messi werd gekozen tot beste speler van de wereld, Luis Enrique kreeg de prijs voor beste coach en vier van de elf spelers in het FIFPro-team kwamen van Barcelona, terwijl er zes spelers van de Catalanen op de lijst van 23 man stonden. Toch is Ivan Rakitic van mening dat Barcelona er tijdens het afgelopen Ballon d’Or-gala wat bekaaid van af is gekomen.

voetbalzone

Barcelona kende een geweldig 2015, waarin het de landstitel, de Copa del Rey, de landstitel, de Europese Supercup en het WK voor clubteams won. “Ik accepteer het dat ik niet in het FIFPro-wereldelftal stond”, zegt Rakitic tegen Goal. “Natuurlijk wilde ik er graag in staan, maar het was een voetbalbeslissing. Maar na het jaar dat wij hebben gedraaid, denk ik dat meer spelers van Barcelona het verdienden om de Ballon d’Or-lijst te halen.”

“Ik heb het dan niet over mezelf”, benadrukt Rakitic. “Dit is in ieder geval een motivatie om hard te blijven werken, om zo de mensen die niet op ons gestemd hebben te overtuigen. Ik ben blij voor de spelers van Barcelona die wel op het podium kwamen, zij hebben het verdiend. Maar laat ik benadrukken dat ik teamprijzen veel belangrijker vind: als wij alles winnen en ik sta niet op de lijst voor de Ballon d’Or, dan heb ik daar geen probleem mee. Maar natuurlijk is het een eer als je genoemd wordt en zou ik graag op die lijst willen staan.”

Bezig met laden …