voetbalzone

Meest productieve Cambuur ooit sluit topseizoen met nederlaag af

Daniel Cabot Kerkdijk03 mei 2014, 20:39
Laatst bijgewerkt: 03 mei 2014, 20:39
Advertentie

Henk Fräser maakte zich afgelopen week zorgen over de motivatie van de spelers van ADO Den Haag, maar daar was zaterdagavond niks mis mee. De ploeg uit de Hofstad won de uitwedstrijd tegen SC Cambuur met 1-2. Zo sluit ADO het seizoen op een uitstekende negende plaats af. Cambuur sluit zijn beste Eredivisieseizoen ooit, met 39 punten, drie plaatsen lager af. Het team van Henk de Jong is na zaterdag zelfs het meest productieve Cambuur-elftal in een Eredivisieseizoen: veertig treffers.

voetbalzone

In de openingsfase was het vooral aftasten, maar ook in het restant van de eerste helft hielden de ploegen elkaar lange tijd in evenwicht. Zowel Robert Zwinkels als Harm Zeinstra moest regelmatig in actie komen. Zwinkels bracht in tweede instantie redding op een inzet van Marcel Ritzmaier, terwijl Zeinstra attent was op een poging van Mathias Gehrt. Cambuur werd gevaarlijker naarmate de rust in zicht kwam en in de 35e minuut was het raak. Uit een corner van Ritzmaier kopte Ramon Leeuwin de 1-0 achter Zwinkels. Met een knappe reflex voorkwam Zeinstra de 1-1 van Gehrt, vlak voor rust.

Na de onderbreking hing de 2-0 in de lucht. Een prachtige lob van Mohamed El Makrini werd tijdig voorzien door Zwinkels en uit een voorzet van Lucas Bijker kopte Bartholomew Ogbeche naast het doel. Door een slippertje bij Cambuur kon Michiel Kramer daarna alleen op Zeinstra afgaan, maar de doelman liet zich niet passeren. Na een pass van Ogbeche kon Martijn Barto voor de 2-0 zorgen. De hoek was echter te moeilijk en zodoende ging ook deze mogelijkheid verloren. Met een geplaatst schot zorgde Kramer in de 73e minuut, na goed voorbereidend werk van Gehrt, voor de 1-1. Het duel ging daarna op en neer, met ADO als de uiteindelijke winnaar. De ploeg van Fräser speelde een counter prima uit en op aangeven van Aaron Meijers tekende Kramer voor de winnende 1-2.

Bezig met laden …