Meest scorende doelman ooit evenaart indrukwekkend record Pelé

Bart Kruyt21 nov 2013, 08:30
Laatst bijgewerkt: 21 nov 2013, 08:30

Rogério Ceni heeft weer eens geschiedenis geschreven. De meest scorende doelman aller tijden (113 doelpunten) stond woensdag weer onder de lat bij Sao Paulo en speelde tegen Ponte Preta zijn 1116e wedstrijd voor de club. Daarmee evenaarde Ceni het record van Pelé, van meeste wedstrijden voor een club in Brazilië. De keeper kon zijn mijlpaal echter niet vieren met een overwinning.

/

Ponte Preta verstoorde het feestje van de inmiddels veertigjarige keeper en nam een 1-3 voorsprong in de halve finale van de Copa Sudamericana. Paulo Henrique Ganso zette Sao Paulo nog wel op het goede spoor, maar een eigen goal van Antonio Carlos betekende kort voor rust de gelijkmaker. In de tweede helft liep Ponte Preta via Leonardo en Uendel uit naar de 1-3 zege.

De tweede halve finale staat voor volgende week op het programma en de ploeg die de eindstrijd bereikt speelt tegen het Argentijnse Lanus of Libertad uit Paraguay. Ceni neemt het record van Pelé voor die tijd waarschijnlijk al over, want Sao Paulo speelt zondag in de Braziliaanse competitie tegen Botafogo.