voetbalzone

Meest scorende doelman (40) ooit verlengt contract: ‘Dit is mijn leven’

Daniel Cabot Kerkdijk08 dec 2013, 09:00
Laatst bijgewerkt: 08 dec 2013, 09:00
Advertentie

Rogerio Ceni overwoog om een punt achter zijn loopbaan te zetten, maar de doelman heeft ervoor gekozen om nog een seizoen aan zijn zeer lange carrière toe te voegen. De oud-international van Brazilië, die in januari zijn 41e verjaardag viert, zette zaterdag zijn handtekening onder een nieuw eenjarig contract met Sao Paulo, de club waar hij sinds zijn 17e voor speelt.

“Sao Paulo is mijn huis, mijn leven”, legde Rogerio Ceni uit. “Dat gaf de doorslag. Bovendien drong de club heel erg aan om mijn contract te verlengen, net als de trainer. Het is heerlijk als iedereen veel vertrouwen in je heeft. Ik hoop dat we in 2014 een beter jaar hebben.” Sao Paulo werd in de Copa Sudamericana immers door het bescheiden Ponte Preta geëlimineerd en in competitieverband eindigde men als negende, waardoor men niet uitkomt in de Copa Libertadores.

Rogerio Ceni gaat komend jaar zodoende zijn 23e seizoen met Sao Paulo in; nimmer speelde hij voor een andere club. De doelman, goed voor 1.119 duels, passeerde afgelopen maand niemand minder dan Pelé, die in 19 seizoenen tijd liefst 1.116 wedstrijden voor Santos speelde. Rogerio Ceni is overigens de meest scorende doelman aller tijden. Hij maakte liefst 113 doelpunten (!).

Bezig met laden …