voetbalzone

Meest succesvolle club van Mexico kondigt komst van Cruijff aan

Daniel Cabot Kerkdijk24 feb 2012, 00:00
Laatst bijgewerkt: 24 feb 2012, 00:00
Advertentie

Chivas de Guadalajara en Johan Cruijff gaan met elkaar in zee, zo meldt de Mexicaanse club donderdagavond laat. De 64-jarige Nederlander gaat de Midden-Amerikaanse club naar verluidt van technische adviezen voorzien, net zoals hij doet en deed voor Ajax en Barcelona. Zaterdag 25 februari om 11:30 uur volgt een persconferentie waarin tekst en uitleg zal worden gegeven.

/

''Gezien onze constante zoektocht naar verbetering, nodigt Chivas jullie uit om een van de beste spelers en coaches in het internationale voetbal te verwelkomen", luidt het statement van Guadalajara via de officiële kanalen. "Hij komt de club helpen. Met zijn komst hopen we een belangrijke impuls te geven aan de ontwikkeling van de club en om van Chivas het beste team van de wereld te maken."

Enkele Mexicaanse media schrijven dat Cruijff 55 dagen per jaar werkzaam zal zijn als adviseur van Chivas, dat de meest succesvolle club van Mexico is. Dit seizoen neemt de ex-werkgever van onder meer Carlos Salcido en Javier Hernández echter na zeven speeldagen in de Primera División de laatste plaats in. In het toernooi om de Copa Libertadores vallen de prestaties eveneens ronduit tegen. Voor eigenaar Jorge Vergara reden voldoende om contact op te nemen met het Cruijff-kamp.

Vergara onderhoudt al jaren een goede relatie met de Nederlandse voetbalwereld. Hans Westerhof was in het verleden trainer en technisch directeur van los Rojiblancos. De succesvolle ondernemer nodigde Ronald Koeman enkele jaren geleden uit voor het bijwonen van een wedstrijd, maar de oefenmeester ging er niet aan de slag. Voor de periode van Vergara was Leo Beenhakker al coach van Chivas.

Bezig met laden …