voetbalzone

Meeste Zuid-Amerikaanse landen ooit door naar kwartfinales

Erik van Dam29 jun 2010, 18:51
Laatst bijgewerkt: 29 jun 2010, 18:51
Advertentie

Met de kwalificatie van Paraguay voor de kwartfinales van het WK hebben de Zuid-Amerikaanse landen, verenigd in de CONMEBOL-federatie, zich met meer deelnemers dan ooit eerder in de geschiedenis geplaatst voor de laatste acht landen in het toernooi.

In 1970 slaagden Brazilië, Uruguay en Peru erin zich te kwalificeren voor de kwartfinales van een WK. Nog niet eerder echter lukte het om de helft van het aantal kwartfinalisten uit Zuid-Amerika te laten komen; dit jaar wel. Uruguay (2-1 tegen Zuid-Korea), Argentinië (3-1 tegen Mexico), Brazilië (3-0 tegen Chili) en Paraguay (winst na strafschoppen tegen Japan) vormen samen de helft van het aantal kwartfinalisten.

In de halve finales kunnen in theorie ook nog vier Zuid-Amerikaanse deelnemers aanwezig zijn. Geen van de overgebleven landen is namelijk gekoppeld aan een continentgenoot. Brazilië treft Nederland, Uruguay ontmoet Ghana, Argentinië werd gekoppeld aan Duitsland en Paraguay weet na dinsdagavond tegen wie het speelt; Spanje of Portugal.

Bezig met laden …