voetbalzone

Megasensatie in de maak in Engeland: ‘Dit gaan we niet herhalen’

Thijs Post12 mrt 2016, 23:00
Laatst bijgewerkt: 12 mrt 2016, 23:00
Advertentie

Doordat Manchester City zaterdagmiddag niet verder kwam dan een 0-0 gelijkspel tegen Norwich City, lijkt Leicester City een concurrent armer in de titelstrijd. Het voorafgaand aan het seizoen onmogelijk geachte kampioenschap voor the Foxes nadert met rasse schreden. Een gigantisch verschil met één jaar geleden, weet ook Claudio Raneiri.

/

“Vorig seizoen streed Leicester met nog negen speelrondes te gaan tegen degradatie”, vertelt de Italiaanse manager tegen Corriere dello Sport. Hij houdt zijn spelers dan ook steeds voor dat dit een uitzonderlijk seizoen is. “Dit gaan we niet herhalen. Alle topclubs hebben hun problemen en wij hebben een topjaar.”

Verder vertelt hij hen dat ze moeten blijven dromen van de Premier League-titel. “Vanaf het begin werd er steeds gezegd dat we dit niet vol zouden houden. Dat we vroeg of laat in zouden storten. Toch zijn we nu hier. Zonder arrogantie, maar wel met het verlangen om deze droom door te trekken.”

Leicester City heeft momenteel een voorsprong van vijf punten op nummer twee Tottenham Hotspur. Maandag speelt de ploeg in eigen huis tegen Newcastle United, waar de vrijdag aangestelde Rafael Benítez voor het eerst aan het roer staat. The Spurs spelen deze week geen competitievoetbal in verband met de FA Cup.

Bezig met laden …