voetbalzone

Mehmet Aurélio toch naar Real Betis

09 jul 2008, 18:29
Laatst bijgewerkt: 09 jul 2008, 18:29
Advertentie
Real Betis heeft tóch de handtekening van Mehmet Aurélio te pakken gekregen. De 31-jarige middenvelder van Fenerbahçe ondergaat donderdag in Sevilla een medische keuring en zal daarna een driejarig contract ondertekenen. Een eventueel vierde contractjaar is afhankelijk van het aantal gespeelde wedstrijden in zijn derde seizoen.

Een week geleden leek de transfer van de Turks international definitief op de klippen te zijn gelopen. Manuel Ruiz de Lopera, grootaandeelhouder van Betis, had een lichte aanvaring met de diverse zaakwaarnemers van de middenvelder. Uiteindelijk hebben Bayram Tutumlu, een van de meest gebruikte tussenpersonen in de Spaanse transferwereld, en Pedro Pastor de onderhandelingen toch tot een goed einde gebracht.

De in Rio de Janeiro geboren Marco Aurélio, die na zijn naturalisatie als Mehmet door het leven gaat, speelde de afgelopen vijf seizoenen voor Fenerbahçe. Daarvoor speelde de 23-voudig international tevens in Turkije voor Trabzonspor. Hij is overigens pas de eerste aankoop van de Andalusiërs voor komend seizoen.
Bezig met laden …