voetbalzone

Meijer wil met Alemannia Aachen binnen drie jaar naar Bundesliga

Bart Kruyt25 okt 2010, 20:43
Laatst bijgewerkt: 25 okt 2010, 20:43
Advertentie

Alemannia Aachen is binnen drie jaar te bewonderen in de Bundesliga. Althans, dat is de bedoeling van de Nederlandse technisch directeur Erik Meijer. Der Kartoffelkäfer spelen momenteel nog in de 2. Bundesliga, waar ze na negen speelronden de tiende plaats bezetten.

Meijer, die één seizoen in dienst is als td van de club uit Aken, is medeverantwoordelijk voor de opbouw van de volksclub. Met de Neuer Tivoli bezit de Duitse club een gloednieuw stadion en daar moeten binnen drie jaar ook clubs als Bayern München en Werder Bremen in te bewonderen zijn. “Dit seizoen zijn we een nieuwe weg ingeslagen, met een nieuwe trainer en veel nieuwe talentvolle spelers”, zegt Meijer tegen L1.

De in Meerssen geboren ex-voetballer van onder meer Alemannia zelf, Hamburger SV, Liverpool en PSV wil tevens de samenwerking met Roda JC intensiever maken op het gebied van jeugd. “Je zou kunnen denken aan een grensoverschrijdende jeugdopleiding. Alleen zal dat met allerlei verschillen in regeltjes tussen Duitsland en Nederland wel moeilijk worden.”

Bezig met laden …