voetbalzone

Meireles wil EK winnen: 'CL werd ook voor onmogelijk gehouden'

Bart Kruyt20 jun 2012, 22:38
Laatst bijgewerkt: 20 jun 2012, 22:38
Advertentie

Het Nederlands elftal had donderdag in de kwartfinale tegen Tsjechië kunnen staan, maar verloor de laatste groepswedstrijd van Portugal en zit daarom alweer thuis. De Portugezen mogen nu gaan proberen om de halve finales te bereiken en Raul Meireles durft zelfs al verder te kijken. Na het winnen van de Champions League met Chelsea wil hij nu ook goud op het EK halen.

/

De middenvelder van de Portugezen wil zich niet verstoppen. "Ik ben met Chelsea winnaar geworden van de Champions League, terwijl dat voor onmogelijk werd gehouden", zei Meireles woensdag op de persconferentie. "Voor het Portugees elftal was dat voor dit EK precies hetzelfde. Niemand gaf een cent voor onze kansen, maar dat hoeft dus niets te betekenen."

Bondscoach Paulo Bento werd woensdag 43 jaar oud en toegezongen door de journalisten. "Ik zal proberen mijn blijdschap over te brengen op het team", glimlachte hij. De bondscoach waakte echter ook voor te groot optimisme: "Er valt nog heel wat te verbeteren. We zien onszelf tegen de Tsjechen dan ook niet als favoriet, maar ik ben net als mijn spelers trots op wat we hebben laten zien. We hebben ons als eenheid gepresenteerd. Dan is ook de halve eindstrijd mogelijk."

Bezig met laden …