voetbalzone

Melbourne Hart gaat nu voor Van 't Schip

26 sep 2009, 11:26
Laatst bijgewerkt: 26 sep 2009, 11:26
Advertentie
Melbourne Hart lijkt alleen akkoord te gaan met een hoofdtrainer die gespecialiseerd is in de 'Hollandse school'. De nieuwe club in de hoogste Australische profcompetitie klopte eerst aan bij Henk van Stee, maar hij koos voor een avontuur bij Zenit Sint-Petersburg. Nu heeft de club John van 't Schip, assistent-trainer bij Ajax, in het vizier.

Volgens de Sydney Morning Herald is Melbourne Hart dicht bij een akkoord met Van 't Schip over een contract in Australië. De voormalig Nederlands international zou de eindverantwoordelijke worden bij de club op technisch gebied.

De nieuwe club uit Melbourne hoopt zo snel mogelijk tot een akkoord met Van 't Schip te kunnen komen, zodat de formatie zich kan richten op de transfermarkt. Vanaf 1 oktober 2009 zijn weer aardig wat spelers in Australië transfervrij, wat voor de club interessant is. Zo zou Mark Bresciano één van de sleutelfiguren in het elftal moeten worden.

Van 't Schip begon in 2001 zijn trainerscarrière bij FC Twente, waarna hij vervolgens een samenwerking aan ging met Marco van Basten. Als assistent van de oud-spits was hij vier jaar werkzaam voor de KNVB bij het Nederlands Elftal en Ajax. Nadat Van Basten afgelopen seizoen opstapte in Amsterdam, bleef Van 't Schip hangen bij Ajax.
Bezig met laden …