voetbalzone

Melbourne Heart accepteert schorsing Sibon met veel tegenzin

Erik van Dam12 okt 2010, 08:12
Laatst bijgewerkt: 12 okt 2010, 08:12
Advertentie
/

Melbourne Heart gaat morrend akkoord met de twee duels uitsluiting die Gerald Sibon van de Australische bond (FFA) heeft gekregen. De ex-aanvaller van onder meer SC Heerenveen kreeg maandag op basis van televisiebeelden twee duels aan de broek voor natrappen in de derby tegen Melbourne Victory. Heart is het er niet mee eens, maar zegt dat haar handen gebonden zijn.

Volgens directeur Scott Munn is Sibon geen voorstel gedaan, maar is de schorsing simpelweg opgelegd. De bond deed feitelijk wél een voorstel, maar Sibons club weet dat de minimumstraf voor het vergrijp twee duels is; in beroep gaan heeft dus eigenlijk totaal geen nut. “De club vindt dat de onafhankelijke tuchtcommissie onredelijk naar de zaak heeft gekeken naar de rol van de scheidsrechter en meent dat er sprake is van herarbitrage”, laat Melbourne weten.

“De situatie vond niet plaats in het spel zelf, maar de scheidsrechter was in een positie om een beslissing te maken”, beklaagt Sibons werkgever zich. “Toch is de tuchtcommissie van zins geweest om achteraf nog een rode kaart uit te delen, dat vinden wij over the top. Sibon heeft nu niet het recht om de uitsluiting aan te vechten, dus moet hij wel de schorsing accepteren.”

Bezig met laden …