Melbourne Heart pakt eerste punt door eigenaardig eigen doelpunt

Bart Kruyt13 aug 2010, 15:21
Laatst bijgewerkt: 13 aug 2010, 15:21

Melbourne Heart heeft haar eerste punt ooit in de Australische competitie binnen. De ploeg van John van ’t Schip mocht niet klagen over een gebrek aan geluk, want de gelijkmaker tegen Newcastle Jets kwam tien minuten voor tijd tot stand door een eigenaardig eigen doelpunt: 1-1. Melbourne Heart begon de competitie vorige week met een nederlaag.

In de openingswedstrijd bleek Central Coast Mariniers met 1-0 te sterk en ook vrijdag kwam Melbourne, met Gerald Sibon en Rutger Worm, eerst weer op achterstand. Na een uur spelen opende Jeremy Brockie de score, door Clint Bolton te kloppen met een laag schot in de linkerhoek. De keeper zette nog wel zijn arm tegen de bal, maar het was niet voldoende.

De bezoekers gingen op zoek naar een antwoord en werden tien minuten voor tijd een handje geholpen door Ben Kantarovski. De verdediger van Newcastle probeerde een voorzet weg te werken, maar raakte de bal helemaal verkeerd en passeerde zijn eigen doelman. Het bleek het slotakkoord te zijn, waardoor Van ’t Schip van de gehate nul af is.