voetbalzone

Melchiot: ‘We hebben alles in eigen hand, een goede uitgangspositie’

Erik van Dam31 mrt 2010, 14:33
Laatst bijgewerkt: 31 mrt 2010, 14:33
Advertentie

Mario Melchiot blijft positief over een goede afloop van het seizoen van Wigan Athletic. De verdediger heeft nog zes speelronden de tijd om zich volledig veilig te spelen met zijn ploeg en zegt op de officiële website van The Latics dat het huidige scenario een prettige uitgangspositie is. “Dat we niet hoger staan, heeft er vooral mee te maken dat we weinig geluk hebben gehad”, meent de 33-jarige routinier.

/

Wigan beleefde kort na het begin van het nieuwe kalenderjaar een rampzalige reeks wedstrijden. In iets meer dan een maand tijd behaalde de ploeg drie schamele punten uit zeven competitiewedstrijden; bovendien werd het door Notts County uitgeschakeld in de strijd om de FA Cup. Pas de laatste weken boeken Melchiot en zijn teamgenoten weer resultaten; van zowel Liverpool als Burnley werd met 1-0 gewonnen.

Maandagavond ging Wigan echter met 3-0 ten onder op bezoek bij Manchester City. Mede door een rode kaart voor Gary Caldwell wist de ploeg van Roberto Martinez het tij niet te keren. “We presteerden goed, maar de wedstrijd veranderde volledig nadat hij rood kreeg”, meent Melchiot in gesprek met de officiële clubwebsite. “De scheidsrechter zei me dat Gary met twee benen inkwam, maar op mij kwam het helemaal niet zo over.”

“Waarom moest hij dan direct zo’n beslissing nemen? Waarom niet eerst even de situatie overzien. Het leek erop dat hij direct naar de rode kaart greep, zonder even te overleggen met zijn assistenten. In mijn ogen nam hij die beslissing veel te snel. Ik bekritiseer arbiters normaal liever niet, maar deze scheidsrechter geeft snel kaarten zonder overleg te plegen.”

Over de kansen van Wigan Athletic is Melchiot duidelijk. “We hebben alles nog in eigen hand. Dat is een mooie uitgangspositie voor de laatste wedstrijden van het seizoen. We hebben een goed elftal en we hebben veel vertrouwen. Dat we niet hoger staan, heeft er vooral mee te maken dat we weinig geluk hebben gehad.” Melchiot speelde 26 duels mee dit seizoen.

Bezig met laden …