voetbalzone

Meleg: ‘Er was ook interesse van FC Groningen, maar toen kwam Ajax’

Thijs Post13 okt 2012, 16:13
Laatst bijgewerkt: 13 okt 2012, 16:13
Advertentie

Ajax heeft nog altijd niet de zekerheid dat men vanaf januari over Dejan Meleg kan beschikken. De middenvelder uit Servië zou in de winterstop al op trainingskamp meegaan met de Amsterdammers en daarna een driejarig contract tekenen, maar voorlopig is de transfer van het achttienjarige toptalent nog altijd niet in kannen en kruiken.

Naar verluidt kwam Ajax op de slotdag van de zomerse transfermarkt tot een akkoord met Vojvodina Novi Sad over de transfer van Meleg. De deal had heel wat voeten in de aarde. Eerder dacht Ajax de speler al binnen te hebben bij de betaling van slechts een opleidingsvergoeding, maar Vojvodina eiste een transfersom. Ajax bood 450.000 euro, maar nadat die aanbieding werd afgewimpeld, kwamen de clubs schijnbaar toch nog tot een akkoord. Zowel Ajax als Vojvodina deed nog geen officieel persbericht de deur uit en dus speelt Meleg gewoon nog in zijn vaderland.

“Van trainer Nebojsa Vignjevic krijg ik een nu een kans, geweldig. Ik kan niet wachten op de volgende wedstrijd tegen Hajduk Split”, zegt Meleg tegen Novosti. “Of ik niet in Amsterdam zit met mijn gedachten? Ik ben van plan om gewoon weer voor Vojvodina te voetballen, ten minste tot de winterstop. Ik train volop en spendeer geen aandacht aan geruchten.”

De linkspoot trainde in de zomer enkele dagen mee bij Ajax en kwam ook in een oefenwedstrijd in actie. “Ze waren erg tevreden. Ik wachtte tot de clubs met elkaar tot een akkoord kwamen. Er was ook andere interesse, bijvoorbeeld van FC Groningen. Dat speelde ongeveer een jaar geleden. Toen Ajax zich meldde, heb ik met mijn ouders besloten om te vertrekken. De clubs zijn bijna akkoord over alle details en ik zou morgen al in het vliegtuig kunnen zitten.”

Bezig met laden …